Nemesis - engraving a woman's shadow

“Nemesis – engraving a woman’s shadow” és el segon projecte del cicle Nemesis del col·lectiu Serpens Terrestrorum.

Un cop més, a través de la multidisciplineitat d’ambdues creadores es busca arribar a l’obra total i commoure a l’espectador a través de la reflexió que pugui generar.

Alienats de l’autenticitat, del pensament propi i de l’autocrítica, vivim influenciats per modes i tecnologia, que poc a poc i de forma poc visible cataloguen la personalitat de l’individu, i així s’arriba a generar còpies de còpies que s’influencien col·lectivament.

Què ens influencia? Què ens venen?

Coses banals i que s’esfumen, volàtils, materials i que complementen l’aparença física i no deixen pas al pensament crític.
Des del naixement se’ns atribueix un gènere predeterminat, delimitant i condicionant una direcció a seguir, el nostre present i futur, així com el nostre paper en la societat.

Tenim capacitat per a decidir el nostre propi camí? És possible fugirdels rols que la societat ens imposa a través del gènere i la condició social? Quina és l’ombra que ens persegueix? És el pes de la societat actual o el pes de nosaltres mateixes? De la nostra pròpia història imposada el que ens ressona en aquesta forma d’ombra?

Un qüestionament profund sobre els estereotips de gènere i d’aquesta realitat predeterminada és el que ens pot traslladar cap a una reflexió envers el concepte de l’autenticitat.

La dona en el pla social ha tingut una assignació d’un rol passiu, fràgil i dependent, reforçant una imatge hipersexualitzada, cuidadora, reproductiva, menys intel·ligent, racional i important. Ha estat trepitjada i subordinada per la societat patriarcal, ens han privat d’empoderament i de capacitat de control i decisió sobre la nostra pròpia vida.

Aquests fets ens han portat a reflexionar sobre l’estereotipació de gènere que es presenta en contraposició a la nostra naturalesa humana i lliure.

Volem seguir trencant aquest marc opressor que durant tants anys ens ha infravalorat, capant-nos de decisió i poder i en conseqüència allunyat-nos de l’amor propi. Volem emfatitzar en trencar aquests paràmetres i etiquetes i ser soberanes de la pròpia existència.

Si la societat no ens imposés una estereotipació podríem trobar el nostre camí cap a l’autenticitat? A través de la consciència podem ser més lliures i desprendre’ns d’aquests estereotips?

Per a més informació pots contactar-me a través d’aquest formulari.

Segueix-me per estar al dia dels meus projectes

Copyright © 2021 Roser Saló