Nemesis - the ringing void

“Nemesis – the ringing void” és un migmetratge experimental produït pel col·lectiu Serpens Terrestrorum, (Natàlia Gómez i Roser Saló) que parla sobre el concepte del buit i l’individualisme que patim en la societat actual.

Un film que combina diverses arts com l’escultura, la pintura, la música, la performace i la il·luminació, deixant de banda la paraula i endinsant-se en el món del gest i el sentiment.

El fet que sigui un migmetratge de cinema mut fa èmfasi amb el que volem transmetre, que l’espectador centri la seva mirada en el personatge i el seu interior i en tregui una lectura pròpia i singular. Cadascú a partir de la seva experiència, valors, i coneixement s’identifica amb el film, treient com a conclusió una reflexió en sí mateix que es veu indirectament volcada en el personatge i el film.

L’intenció d’aquest fet és generar una reflexió que potser no tot espectador podrà apreciar, però que creiem que és necessària donada la deshumanització que estem sofrint en els últims temps

“Veiem el que volem veure” (Clarice Lispector) és el leiv motiv d’aquesta peça audiovisual, tant per a la protagonista com per a l’espectador. Està en les nostres mans explorar i assolir nivells de consciència majors que el que la realitat física ens proposa i donar-li una significació, sortir de la cultura del benestar i l’aparença que regna en el món occidental.

Vivim com  volem viure? Sentim de veritat? O simplement som el que han dit que hem de ser? Ens estem deshumanitzant? 

A través del personatge d’una noia veiem la frustració i sorpresa que li genera el seu esmorzar en un brunch, una acció que està basada en el trompe-l’œil i ens retorna a la frase de Clarice. Aquest personatge ha estat tota la vida vivint en les expectatives de la societat i és quan es desprèn d’això que entèn la significació de la seva pròpia vida.

“Tu, atura’t. On vas? Ets el cicle, n’estàs enganxat. Enganxat a la plenitud. A la plenitud del buit.” (Roser Saló)

Per a més informació pots contactar-me a través d’aquest formulari.

Segueix-me per estar al dia dels meus projectes

Copyright © 2021 Roser Saló